در بررسی علت سفت شدن پدال ترمز به دلایل و نکات آن میپردازیم. هنگام رانندگی آن چیزی که از پدال ها انتظار داریم عملکرد به موقع است. مخصوصا در مورد پدال ترمز که مانع برخورد ما به آدم ها یا ماشین های دیگر میشود.
گاهی هرچه روی پدال ترمز فشار میآوریم، فایده ندارد. کارکرد پدال ترمز برای کنترل راننده بر شرایط ضروری میباشد. پدال ترمز طوری طراحی شده که بتواند مقدار زیادی فشار را به ترمزها وارد کند. گاهی اوقات پدال سفت شده و فشار دادن آن سخت میشود.
اگر پدال ترمز در حالت خاموشی موتور خودرو سفت باشد، طبیعی است. در این حالت فشار خلا در داخل تقویت کننده ترمز وجود ندارد. اگر موتور خودرو روشن باشد و پدال ترمز بیش از حد سفت باشد، رانندگی با این ماشین ایمن نخواهد بود. همچنین میتواند به معنای وجود بسیاری از حباب های هوا در داخل سیلندر اصلی نیز باشد.
1-مکانیسم ترمزگیری
در بررسی اولیه علت سفت شدن پدال ترمز، کمی فنی تر بدان میپردازیم. واضح ترین دلیل سفت شدن پدال کمبود خلا کافی است. زمانی که موتور در حال کار است، یک پمپ هوا را میکشد و ایجاد خلا میکند.
2-سوپاپ دو طرفه
هنگامی که تقویت کننده ترمز در حالت استراحت است، موتور از طریق یک سوپاپ دو طرفه باعث ایجاد خلا میشود. در نتیجه دیافراگم ها ثابت میمانند. تقویت کننده نیز متعادل میشود. در اینجا بدنه تقویت کننده، مخزن ذخیره خلا موتور است.
3-فشار
وقتی پدال ترمز را فشار میدهیم، سوپاپ دو طرفه داخلی همراه با پدال حرکت میکند. در اینجا فشار اتمسفر و فشار خلا در خلاف جهت هم هستند. خلا جلوی موتور باید بیشتر از فضای موجود در عقب باشد. واضح است با برهم خوردن این مکانیسم، ترمز مانند گذشته کار نمیکند.
4-دیافراگم
هنگامی که پدال ترمز را فشار میدهیم، منبع خلا بسته میشود. فشار جو به یک طرف دیافراگم وارد شود. این امر باعث می شود پیستون های سیلندر اصلی ترمز بگیرند. وقتی پای خود را از روی پدال ترمز بر می دارید، خلا به دو طرف دیافراگم برمیگردد. پیستون های سیلندر اصلی به حالت طبیعی خود باز میگردند. (سیلندر اصلی حاوی روغن ترمز میباشد).